WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

ontwerpbestemmingsplan

Parapluherziening Erfafscheiding, B&B, gastenverblijf en parkeren

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening Erfafscheiding, B&B, gastenverblijf en parkeren ter inzage wordt gelegd. Het plan ligt met ingang van 14 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.parapluerfgastpar-0010. Tot slot zijn de stukken in papieren vorm in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om:

  • -

    De hoogte voor nieuwe erfafscheidingen bij woningen, niet zijnde bedrijfswoningen, te beperken tot een kwalitatief aanvaardbare, maar toch praktische maatvoering;

  • -

    De recent vastgestelde beleidsregel Verruimd gebruik bijgebouwen voor B&B en gastenverblijven te verankeren;

  • -

    De parkeerregeling die in het verleden onderdeel was van de Bouwverordening een plek te geven in de bestemmingsplannen.

Het plangebied betreft nagenoeg het totale grondgebied van de gemeente Westvoorne. Op de locaties waar het bestemmingsplan niet op ziet is besluitvorming van toepassing, die het wenselijk maakt de betreffende regels via een aparte procedure te herzien.

 

De parapluherziening gaat over de volgende bestemmingsplannen:

1.

 

 

 

Indienen zienswijzen

Met ingang van 14 januari 2016 kunnen gedurende zes weken schriftelijk of mondeling door een ieder zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar van het team Vrom via telefoonnummer (0181) 40 80 31.

Naar boven