Verleende omgevingsvergunning, besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en verklaring van geen bedenkingen voor het project Nieuw Mariënpark in Leidschendam

Logo Leidschendam-Voorburg

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat met toepassing van artikel 2.12, lid 1a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning is verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan met betrekking tot de realisatie van het project Nieuw Mariënpark blok A, B en C, te Leidschendam.

Voorafgaand aan de verlening hebben burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 en 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld voor de geluidsbelasting vanwege wegverkeer van 26 van de te realiseren woningen van het plan.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden zijn voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de aanvraag, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen met alle daarbij behorende stukken gelijktijdig ter inzage hebben gelegen. Dit was in de periode van 26 november 2015 t/m 6 januari 2016. Tijdens deze periode zijn drie zienswijzen ingediend, maar deze hebben geen aanleiding gegeven tot aanpassing van het besluit.

De verleende omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 3 maart 2016 t/m woensdag 13 april 2016 ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183, Voorburg). Daarnaast zijn de stukken in te zien op de gemeentelijke website www.lv.nl/bestemmingsplannen en op Ruimtelijkeplannen.nl

Beroepschrift omgevingsvergunning

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen deze omgevingsgunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag (Postbus 20302, 2500 EH Den Haag).

Beroepsschrift besluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen het besluit hogere grenswaarden een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

De omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijnen zijn verstreken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven