Ontwerpbestemmingsplan De Tike – Master de Jongwei en ontwerp-omgevingsvergunningen voor de bouw van 2 woningen gecoördineerd ter inzage

Logo Smallingerland

Er is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding dat voorziet in totaal 7 nieuwe woningen, waarvan 3 vrijstaande woningen en 4 twee-onder-één kap woningen aan de Master de Jongwei in De Tike.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan wordt ook 2 ontwerp-omgevingsvergunningen (de kenmerken 15-0559 en 15-0422) voor de bouw van in totaal 2 woningen ter inzage gelegd. Deze 2 woningen kunnen nu namelijk niet vergund worden op basis van het geldende bestemmingsplan Kleine Kernen Noord.

Bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2014DPN006-0301.

Wat kunt u nog meer bekijken?

De gemeenteraad heeft op 1 september besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Dit betekent dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan een aantal andere, voor dit project noodzakelijke, besluiten zijn te bekijken. Het gaat om de volgende besluiten:

• Ontwerp omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen;

Voor de bouw van 2 woningen is op het perceel Master de Jongwei 15 in De Tike een tweetal omgevingsvergunningen gevraagd. De beide omgevingsvergunningaanvragen passen binnen het nieuwe bestemmingsplan.

De ontwerp omgevingsvergunningen (15-0559 en 15-0422) is te bekijken via de internetsite van de gemeente Smallingerland. Niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn mogelijk via internet in te zien. De regels voor het coördineren van besluiten staan in artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Dit heet een zienswijze. U kunt uw zienswijze tot en met donderdag 14 april 2016 sturen naar Postbus 10000, 9200 HA Drachten.

Wilt u reageren op de ontwerp omgevingsvergunningen?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de college van B&W. Dit heet een zienswijze. U kunt uw zienswijze tot en met donderdag 14 april 2016 sturen naar Postbus 10000, 9200 HA Drachten.

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u op tijd een afspraak maken. U kunt daarvoor een afspraak maken met de heer W. Dijkstra van de afdeling Ontwikkeling.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Zijn er zienswijzen ingediend? Dan zouden deze kunnen leiden tot aanpassingen. De zienswijzen worden samengevat en beantwoord of verwerkt in het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning.

Het bevoegde gezag stelt vervolgens de besluiten vast. De gemeenteraad is bevoegd het bestemmingsplan vast te stellen en het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om de omgevingsvergunning te verlenen. De genomen besluiten worden vervolgens gelijktijdig bekend gemaakt via een publicatie in de Breeduit, de Staatscourant en op internet.

Heeft u een zienswijze ingediend? Dan krijgt u een brief van het college. Hierin geeft het college antwoord op uw zienswijze. Daarnaast laat het college u weten welke besluiten genomen zijn.

Naar boven