ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ONTWERP–BEELDKWALITEITSPLAN ADRIAEN VAN OSTADELAAN 32

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat met ingang van 3 maart 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Adriaen van Ostadelaan 32” ter inzage ligt.

Inhoud bestemmings plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een invulling met woningbouw van het voormalige schoolterrein Adriaen van Ostadelaan 32. Dit perceel wordt begrensd door de Adriaen van Ostadelaan, Jan Steenlaan en Ferdinand Bolstraat. Deze geplande invulling bestaat uit 12 zogenaamde rug-aan-rugwoningen.

Ontwerp-beeldkwaliteitsplan

De gemeentelijke Welstandsnota bevat geen welstandscriteria voor (her-)ontwikkelingslocaties die de bestaande ruimtelijke structuur en karakteristiek doorbreken en waarvoor het ter plaatse geldende bestemmingsplan ook geen ruimte laat. Bij nieuwe projecten worden daarom in een vroeg stadium aanvullende welstandscriteria geformuleerd die als toetsingskader voor de bebouwing in het nieuwe project gaan gelden. Ten behoeve van dit project is een ontwerp-beeldkwaliteitsplan (hierna: BKP) opgesteld: “Adriaen van Ostadelaan (ROC)”. Het BKP wordt na overleg met de welstandscommissie en inspraak door de gemeenteraad vastgesteld als aanvullende welstandscriteria waaraan de bouwaanvraag zal worden getoetst.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van dit bestemmingsplan is via de grondexploitatie verzekerd. Daarom is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en het BKP liggen met ingang van donderdag 3 maart 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 13 april 2016) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien. Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 2 maart 2016. In deze publicaties vindt u rechtstreekse links naar het bestemmingsplan.

Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

Re ageren

Tot en met 13 april 2016 kan een ieder zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het BKP bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318)538 538.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 1 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan kunt u eveneens contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Inloopbijeenkomst

In het kader van het aan dit plan verbonden participatietraject wordt gedurende de termijn van ter inzage legging een inloop-, informatiebijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst vindt op een nog nader te bepalen tijdstip plaats. Deze wordt tijdig aangekondigd en de direct omwonenden ontvangen hierover een brief. Tijdens deze bijeenkomst wordt het conceptbouwplan (met varianten) gepresenteerd en bestaat de gelegenheid hierover opmerkingen te maken of suggesties voor aanpassingen te doen. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Naar boven