Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 18 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Pastoorsmast 3 en 5’ gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan
Momenteel zijn op het perceel Pastoorsmast 3 en 5 twee bedrijven gevestigd, te weten een dienstverlenend bedrijf op het gebied van cultuurtechnische werken en grondverzet en een slipschool. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt (op termijn) de opheffing van de slipschool beoogd. Het vrijkomende terrein van de slipschool wordt deels toegevoegd aan het dienstverlenende bedrijf, dat daarmee mogelijkheden tot uitbreiding krijgt, en deels teruggegeven aan de natuur.
Wijzigingen
Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp:
- 1.
Artikel 3.1.1. onder c van de regels, in verband met de toevoeging dat een kantoor zonder baliefunctie ter plaatse van de aanduiding 'kantoor' uitsluitend ten behoeve van het binnen deze bestemming aanwezige bedrijf mag worden gebruikt, en in verband daarmee de verbeelding door de toevoeging van de aanduiding ‘relatie’;
- 2.
Paragraaf 5.2 en bijlage 7 van de toelichting en artikel 3.3.1 onder b van de regels, in verband met de wijziging van de capaciteit van de waterberging van 50 naar 215 m3;
- 3.
Artikel 3.3.1 van de regels, in verband met de juiste doornummering van de subartikelen.
Inzage
Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 4 maart 2016 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor eenieder ter inzage.
Tevens is het plan in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenPastoor3en5-D001
Beroep
Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Beroep kan worden ingesteld door:
- 1.
belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;
- 2.
belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;
- 3.
belanghebbenden, voorzover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.
Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.