Ontwerpbestemmingsplan Otterlo, Fietspad Hoenderloseweg

Logo Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Otterlo, Fietspad Hoenderloseweg’, met nummer NL.IMRO.0228.NLIMRO0228BP2015OT-0000, in Otterlo en de daarbij behorende stukken van donderdag 3 maart 2016 tot en met woensdag 13 april 2016 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het telefoonnummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Langs de Hoenderloseweg is de aanleg van een vrijliggend fietspad voorzien. Directe aanleiding hiervoor is de realisatie van het sportpark Kastanjebos. Door de aanleg van het fietspad ontstaat een veilige langzaamverkeerroute van en naar de kern Otterlo. Tevens is dit fietspad een schakel in een (recreatieve) hoofdverbinding tussen Otterlo, Hoenderloo en Apeldoorn.

Een tweede onderdeel van het bestemmingsplan betreft de omzetting van een deel van het huidige terrein van hotel Sterrenberg naar de bestemming ‘verkeer’. Door deze gronden geschikt te maken voor een verkeersfunctie, kan in de toekomst het profiel van de Hoenderloseweg worden verlegd. Hierdoor wordt het voor automobilisten eenvoudiger gemaakt om vanaf de Apeldoornseweg naar het Nationaal Park ‘De Hoge Veluwe’ te rijden.

Een derde onderdeel van het plan betreft omzetting van de verkeersbestemming naar een agrarische bestemming op het zandpad Bovenweg. Dit pad wordt tezamen met de wijziging van de bestemming aan de openbaarheid onttrokken en overgedragen aan de eigenaar van het perceel Bovenweg 4. Het pad heeft geen relevante verkeerskundige betekenis meer.

Het meest noordelijke gedeelte van het pad behoudt – over een lengte van een aantal meter – de verkeersbestemming. Dit in verband met een potentiële toekomstige wegaanpassing op die locatie.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Rob Doorakkers, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 0262.

Ede, 2 maart 2016.

Naar boven