Ontwerpbestemmingsplan ‘Vondelkwartier, Vogelbuurt, Dietsveld.’, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Vondelkwartier, Vogelbuurt, Dietsveld.’, met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP7120002-on01.

Plangebied

Het plangebied ligt ten noorden van de binnenstad van Haarlem en beslaat een oppervlakte van ca. 78 ha. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Rijksstraatweg, aan de noord- en oostzijde door de Vondelweg en aan de zuidzijde door de Jan Gijzenkade.

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan richt zich voornamelijk op het beheer van de bestaande situatie en biedt hiervoor een actueel juridisch-planologisch kader.

Ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien in de publiekshal in de Raakspoort, Zijlvest 39, 2011 VB te Haarlem (hoek Zijlvest/Raaks). De publiekshal is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdag van 09.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen via ruimtelijke plannen.nl.

Inloopavond

In het kader van dit ontwerp wordt tevens een inloopavond georganiseerd voor bewoners/ vertegenwoordigers belangengroepen. De inloopavond vindt plaats op 23 maart van 19.00 tot 21.00 uur in wijkgebouw ‘Hof van Eden’ aan de Muiderslotweg (ingang tussen de huisnummers 222 en 224).

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. Dhr. J. van Heusden. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het bestemmingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023-5113545 (b.g.g. op tel. 023-5113551).Beroep kan worden ingesteld door degenen die zienswijzen hebben ingediend en door degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de ambtshalve wijziging van het besluit, ook indien er geen zienswijzen zijn ingediend.

Naar boven