GEMEENTE WESTVOORNE

Logo Westvoorne

WET RUIMTELIJKE ORDENING

WET GELUIDHINDER

bestemmingsplan Kortedijkje 8 Rockanje

besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 16 februari 2016 bestemmingsplan Kortedijkje 8 Rockanje heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 3 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage.

U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.bpKortedijkje8-0100. Tot slot zijn de stukken in papieren vorm in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld om:

  • -

    de exploitatie van een manege niet langer mogelijk te maken;

  • -

    een vrijstaande woning te kunnen realiseren.

Het plangebied betreft kadastraal perceel Westvoorne, sectie A, nummer 503 en gedeeltelijk 504.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

De situering van de nieuwe woning die met het bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders van Westvoorne hebben daarom voor deze woning een hogere grenswaarde vastgesteld. Dit besluit ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Instellen beroep tegen het bestemmingsplan e n/of het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Met ingang van 4 maart 2016 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit in te dienen. Een beroepsschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan en het besluit treden na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval worden het bestemmingsplan en het besluit niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven