Raalte, Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, partiële herziening nr. 12, Landgoed ‘t Reelaer

Logo Raalte

Ontwerpbestemmingsplan ‘ Buitengebied Raalte, partiële herziening nr. 12, Landgoed ‘t Reelaer , Raalte.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 14 januari tot en met woensdag 24 februari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Raalte, partiële herziening nr. 12, Landgoed ‘t Reelaer' met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

De stukken zijn elektronisch te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20150001-ON01 welke is te vinden op www.raalte.nl. Daarnaast zijn de analoge stukken in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. De bronbestanden zijn beschikbaar op

Het plangebied is gelegen aan de oostkant van het landgoed ’t Reelaer aan de Knapenveldsweg. Op dit moment ligt er een woonbestemming voor een nog te bouwen landgoedwoning ter plaatse van het Reelaer 15. Het landgoed acht het wenselijk de beoogde landgoedwoning nabij de Knapenveldsweg te realiseren teneinde een kwaliteitswinst voor het landgoed te behalen. De beoogde woningbouwlocatie is nu bestemd als ‘natuur’ en als ‘agrarisch met waarden- landschap’. De vigerende bestemmingen zullen worden gewijzigd in ‘wonen’. Daarnaast zullen de gronden, die nu bestemd zijn voor de woning ’t Reelaer 15 en de gronden die ingericht worden voor de bos- en natuurcompensatie, gewijzigd worden in ‘natuur’.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte. Een mondelinge zienswijze kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte van de eenheid Ontwikkeling Realisatie en Beheer (0572) 347 799.

Naar boven