Ontwerp van het “2e Verzamelplan bestemmingsplan Buitengebied”, ontwerp Beeldkwaliteitsplan en ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Dalfsen

1. Ontwerp van het “2e Verzamelplan bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen”

Met ingang van 3 maart 2016 tot en met 13 april 2016 ligt voor iedereen het ontwerp “2e Verzamelplan bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen" ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en de servicepunten in Lemelerveld en Nieuwleusen. Dit is volgens artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

De gemeente Dalfsen wil haar dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. Vooral als het gaat om kosten (leges) en begeleiding bij procedures. In het jaarlijkse 'Verzamelplan Buitengebied' bundelt de gemeente verschillende ontwikkelingen in het buitengebied tot één nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is de uitkomst van de tweede ronde voor het verzamelplan.

De gemeente Dalfsen wil haar dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. Vooral als het gaat om kosten (leges) en begeleiding bij procedures. In het jaarlijkse 'Verzamelplan Buitengebied' bundelt de gemeente verschillende ontwikkelingen in het buitengebied tot één nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is de uitkomst van de tweede ronde voor het verzamelplan.

In dit bestemmingsplan staan de volgende ontwikkelingen:

  • 1.

    Korenweg 1, uitbreiding bestemmingsvlak groenrecyclingsbedrijf en droogloods

  • 2.

    Den Hulst 20, realiseren camperplaatsen met wellness

  • 3.

    Mataramweg 3, verplaatsen van een woning

  • 4.

    Hessenweg 47, toepassen rood voor rood en verplaatsen van een woning

  • 5.

    Rietmansweg 6-8, toepassen van rood voor rood en het verplaatsen van een woning

  • 6.

    Ankummer Es 1, toepassen boerenerfwonen voor 6 wooneenheden

  • 7.

    Koelmansstraat 81A, bestemmen van de 2e bedrijfswoning bij een timmerbedrijf tot woning

  • 8.

    Westerveen 65/67, splitsen van een karakteristieke boerderij in twee woningen

Het verzamelplan wordt ook gebruikt om de onherroepelijke projecten die zijn vergund met een projectafwijkingsbesluit (artikel 2.12, lid 1, onder a sub 3 Wabo) in het bestemmingsplan op te nemen en daarnaast het e voorbereidingsbesluit. Verder zijn een aantal ambtshalve wijzigingen opgenomen.

Iedereen kan van 3 maart 2016 tot en met 13 april 2016 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerpplan. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze gaat.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook bekijken via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.2eVerzamelplanBG-on01.De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Inloopbijeenkomst op 15 maart 2016

Op dinsdag 15 maart 2016 houden wij een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen. Van 16:00 uur tot 19:30 uur kan iedereen het verzamelplan komen bekijken en vragen stellen. Ook iedereen die plannen heeft in het buitengebied en informatie wil over het (volgende) verzamelplan is welkom.

2. Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Ankummer Es 1 in Dalfsen

Daarnaast ligt het ontwerp beeldkwaliteitsplan voor de Ankummer Es 1 in Dalfsen ter inzage.

Iedereen kan van 3 maart 2016 tot en met 13 april 2016 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerp beeldkwaliteitsplan. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan uw zienswijze gaat.

3. Ontwerpbeschikking hogere grenswaarde voor Hessenweg 47 in Dalfsen

Van 3 maart 2016 tot en met 13 april 2016 ligt ook in het gemeentehuis in Dalfsen de ontwerpbeschikking voor het vaststellen van hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder voor de op te richten woning aan de Hessenweg 47 in Dalfsen ter inzage.

Omdat de geluidsbelasting van deze woning boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeersgeluid ligt, is er hogere grenswaarde nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder.

Belanghebbenden kunnen over de ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen.

Dalfsen, 2 maart 2016

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven