Vaststelling wijzigingsplan IJpelaar, Zorgvlietstraat 1

Logo Breda

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 23 februari 2016 het wijzigingsplan ‘IJpelaar, Zorgvlietstraat 1’, (NL.IMRO.0758.BW2013027005-0401) hebben vastgesteld. Dit wijzigingsplan maakt de bouw van 85 appartementen mogelijk.

Het wijzigingsplan ‘IJpelaar, Zorgvlietstraat ‘is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp ongewijzigd vastgesteld.

Wet geluidhinder

De woningen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als een geluidsgevoelige bestemming. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 februari 2016 ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarden middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Ter inzage

Het bovengenoemde wijzigingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden ligt ter inzage van 3 maart t/m 13 april 2016. Het plan en het besluit zijn te raadplegen op de gemeentelijke website: www.breda.nl/ruimtelijkeplannen (kies de link 'Ruimtelijke plannen van de Gemeente Breda').

Ook ligt het vastgestelde wijzigingsplan en het besluit hogere waarden ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.

Beroep

Tot en met 13 april 2016 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van het wijzigingsplan IJpelaar, Zorgvlietstraat 1’ en het besluit hogere waarden schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact

Naar boven