Kennisgeving vaststelling wijzigingsplan ‘Verlegging gasleiding Landgraaf- Buitenring Parkstad Limburg 2012’

Logo Limburg

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 23 februari 2016 het wijzigingsplan ‘Verlegging gasleiding Landgraaf-Buitenring Parkstad Limburg 2012’ hebben vastgesteld. Het vastgestelde wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan niet gewijzigd.

Het wijzigingsplan heeft betrekking op een verlegging van een Gasunie-leiding ter hoogte van de Nieuwenhagerheidestraat te Landgraaf. Vanwege een dwangpunt in de nabijheid van het aan de Nieuwenhagerheidestraat gelegen tankstation is het nodig om het oorspronkelijke tracé van de Gasunie-leiding zoals voorzien in het inpassingsplan ‘Buitenring Parkstad Limburg 2012’ gedeeltelijk te verleggen. Om deze verlegging planologisch-juridisch mogelijk te maken hebben Gedeputeerde Staten gebruik gemaakt van hun wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in artikel 23.1 van het inpassingsplan ‘Buitenring Parkstad Limburg 2012’.

Inzage

Het wijzigingsplan ‘Verlegging gasleiding Landgraaf-Buitenring Parkstad Limburg 2012’ alsmede het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 3 maart 2016 tot en met 15 april 2016 voor een ieder ter inzage in:

  • -

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur:

  • -

    het informatiecentrum Buitenring Parkstad Limburg, Industriestraat 2a, Nuth, uitsluitend op afspraak met de heer M.C.A. Henfling, mca.hennfling@prvlimburg.nl,

  • -

    het gemeentehuis van Landgraaf, Raadhuisplein 1, Landgraaf op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer (ID): NL.IMRO.9931.WPVerlegGasLandgr-VG01 en via www.limburg.nl/pol (klik vervolgens op ‘POL 2014’, ‘Provinciale beleidsdocumenten POL 2014’ en ‘Inpassingsplannen.vastgesteld’).

Beroep

Gedurende de beroepstermijn (vanaf 4 maart 2016 tot en met 15 april 2016) kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Verlegging gasleiding Landgraaf-Buitenring Parkstad Limburg 2012’ beroep worden ingesteld door belanghebbenden die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp-wijzigingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp-wijzigingsplan, kunnen ook beroep instellen.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Op het besluit tot vaststelling van het bovenvermelde wijzigingsplan is afdeling 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Meer informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het wijzigingsplan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw mr. P.F. Winkels, tel. 06-52736215.

Naar boven