VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Logo Alphen-Chaam

Correctieve herziening bestemmingsplan buitengebied Alphen-Chaam 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 10 december 2015 het bestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan buitengebied Alphen-Chaam 2010, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1723.CHBPBG2010-VS01 met de bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen omdat de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het verwerken van de uitspraken van de Raad van State over het bestemmingsplan buitengebied Alphen-Chaam 2010 en onjuistheden die zijn geconstateerd vanaf 2010. Dit bestemmingsplan heeft uitdrukkelijk geen betrekking op veehouderijen en recreatiebedrijven. Daar wordt een afzonderlijk bestemmingsplan voor gemaakt, inclusief PlanMER. Het raadsbesluit ligt met bijbehorende stukken met ingang van 8 maart tot en met 18 april 2016 voor eenieder digitaal ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien u gebruik wilt maken van een niet-digitale inzage mogelijkheid dient u een afspraak te maken met de frontoffice. U kunt online een afspraak maken via www.alphen-chaam.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 013-5086666 of per mail naar info@alphen-chaam.nl.

 

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling tevens worden verzocht een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

- die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

- die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn van zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de genoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven