Ontwerp bestemmingsplan Locaties Stichting Twickel

Logo Hengelo

In het kader van 'Het Pact van Twickel' worden en zijn verschillende deelprojecten uitgewerkt.

De uitplaatsing van landbouwbedrijven aan de Wolfkaterweg 80-82 en Haaksbergerstraat 205 hangt hiermee samen. Daarnaast worden op de Wolfkaterweg 85 de agrarische bedrijfsactiviteiten beëindigd.  In het kader van de regeling ‘Rood-voor-Rood’ worden in totaal vier bouwkavels toegekend (twee woningen aan de Wolfkaterweg 85, één woning aan de Ganzenbosdijk ong. en één woning aan de Rotersweg ong. Daarnaast zal de voormalige, tweede bedrijfswoning aan de Wolfkaterweg 80-82 worden verplaatst naar een andere plek op het erf en zal de karakteristieke Twickelschuur op het erf aan de Haaksbergerstraat 205 worden getransformeerd tot woonhuis.

 

 

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 2 maart 2016 tot en met 12 april 2016 op afspraak inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 en op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0096-0201. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij de gemeenteraad o.v.v. het zaaknummer 2010880. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Bertien Scholten of Marije Brummelhuis, telefoonnummer 14074. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze.

 

Ontwerp hogere geluidgrenswaardebesluit

Aangezien het redelijkerwijs niet mogelijk is gebleken voor het binnen het te wijzigen bestemmingsplan “Buitengebied” gelegen pand Haaksbergerstraat 205 zodanig doeltreffende geluidbeperkende maatregelen te nemen dat de uit akoestisch onderzoek gebleken gevelbelasting vanwege het wegverkeer de zogeheten wettelijke voorkeursgrenswaarde in de Wet geluidhinder van 48 dB (Lden) niet overschrijdt, dient voor de gevelbelasting op dit pand, ten behoeve van een aanvaardbaar woon-en leefklimaat, een hogere geluidgrenswaarde van 51 dB (Lden) te worden vastgesteld. Het ontwerp voor dit hogere geluidgrenswaardebesluit ligt tegelijk met het ontwerp bestemmingsplan voor een ieder, voor het naar voren brengen van een zienswijze, op afspraak ter inzage bij de afdeling Vergunningen.

 

Naar boven