Verleende omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo voor de bouw van een nieuwe ligboxenstal aan de Zandheuvelweg 2 in Baarn.

Logo Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maakt bekend dat ze met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning heeft verleend voor de bouw van een ligboxenstal op het perceel Zandheuvelweg 2 in Baarn.

Het bouwplan is strijdig met het in het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Drakenburgergracht” opgenomen bouwvlak. Afwijken van het bestemmingsplan kan met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning is de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 van de Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit, inclusief de daarbij behorende stukken, gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. Tijdens de periode van de ter inzage legging van het ontwerpbesluit (van 18 december 2015 tot en met 28 januari 2016) zijn er geen zienswijzen ingediend.

Ter inzage legging en beroep indienen

Het besluit met de daarbij behorende stukken ligt van vrijdag 26 februari tot en met donderdag 7 april 2016 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het besluit op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611. Het besluit is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0063). De directe link hiervoor is http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0308.OV0063-VA01

Tegen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht (6:13 Awb).

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het beroep is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht onder vermelding van voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 030-2233000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de exacte voorwaarden.

Naar boven