Gecoördineerde bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk’en vaststelling verkeersbesluit ‘De knip Prins Hendrikkade e.o.’

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het volgende bekend:

De gemeenteraad heeft op 10 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk’ gewijzigd vastgesteld en heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft op 12 januari 2016 het verkeersbesluit ‘De knip Prins Hendrikkade e.o.’ gewijzigd vastgesteld.

Co ördin atieregeling

Op deze besluiten is de coördinatieregeling als bedoeld in afdeling 3.6 van de Wro van toepassing.

De besluiten zijn gecoördineerd voorbereid en worden hierbij gelijktijdig bekend gemaakt.

B estemmingsplan

Het plangebied valt uiteen in een oostelijk en een westelijk deel en wordt globaal als volgt begrensd.

Het westelijk deel: in het noorden door het hart van het Open Havenfront, met uitzondering van de middenkom waar de grens voor de oostelijke helft de noordkant van het water volgt; in het oosten de Middentoegangsbrug, ook wel brug 306 genoemd; in het zuiden langs de voorgevels van de Prins Hendrikkade; in het westen de Haringpakkersbrug, ook wel brug 58 genoemd.

Het oostelijk deel: in het noorden het hart van het Open Havenfront en de Kamperbrug, ook wel brug 285 genoemd; in het oosten de metrotoegang van de Oostlijn; in het zuiden langs de voorgevels van de Prins Hendrikkade; in het westen de Prins Hendrikkade en het Open Havenfront.

Het bestemmingsplan voorziet onder meer in de zogenaamde 'knip', waarmee de Prins Hendrikkade tussen Damrak en de Martelaarsgracht autoluw wordt gemaakt; het vergroten van de middenkom van het Open Havenfront; een ondergrondse fietsparkeergarage onder de vergrote middenkom en ligplaatsvoorzieningen voor de recreatieve bedrijfsvaart (rederijen).

V erkeersbesluit

Het verkeersbesluit betreft op hoofdlijnen het instellen van ‘de knip’; het aanwijzen van voetgangersgebied en venstertijden; het aanwijzen van laad- en losplekken (waaronder voor touringcars); het aanwijzen van rijrichtingen autoverkeer; het aanwijzen van fietspaden en fietsstroken. Met het verkeersbesluit wordt uitvoering gegeven aan de in het nieuwe bestemmingsplan beoogde inrichting van het verkeersareaal.

Wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluit en

Beide besluiten zijn gewijzigd vastgesteld ten op zichte van het ontwerp, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van Wijzigingen Bestemmingsplan ‘Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk’ en de Nota van Wijzigingen verkeersbesluit ‘De knip Prins Hendrikkade e.o.’ , die als bijlagen bij de besluiten zijn gevoegd.

Ter inzage .

Het bestemmingsplan en het verkeersbesluit, met de daarbij behorende stukken, liggen met ingang van 25 februari 2016 gedurende onderstaande beroepstermijn ter inzage op het volgende adres:

Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam.

Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur;

tel. 14 020; www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.A1003BPGST-VG01.

Het bestemmingsplan en verkeersbesluit zijn digitaal raadpleegbaar via: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van artikel 8.3 Wro worden het bestemmingsplan en het verkeersbesluit voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 26 februari 2016 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verkeersbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verkeersbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Amsterdam, 24 februari 2016

 

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven