Vaststelling bestemmingsplan “Iepenlaan deelgebied 4”

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uithoorn in zijn vergadering van 25 februari 2016 het bestemmingsplan “Iepenlaan deelgebied 4” als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPIepenlaanD4-VG01ongewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting bestemmingsplan

Het project Iepenlaan betreft een herstructureringsopgave van een verouderd glastuinbouw gebied. Om verdere verpaupering tegen te gaan, wordt met een integrale herstructurering het gebied ontwikkeld tot een hoogwaardig woon,- werk,- leef en recreatiegebied. Gezien de omvang van het gebied en de vele eigenaren is de herstructureringsopgave van de Iepenlaan een ontwikkeling die meerdere jaren kan gaan duren. Daarom is er voor gekozen om het project in fases in te delen. In de eerste fase is voor het project een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld en ter inzage gelegd. Bij het voorontwerpbestemmingsplan is de visie weergegeven van de eindsituatie van de herstructureringsopgave Iepenlaan; woonkavels in het woonlint aan de Iepenlaan met aan de zuidzijde een openbaar groengebied tot aan de Vuurlijn. Tussen de woningen en het openbaar groengebied is een zone voorzien van weidekavels die een overgang vormen van privé naar openbaar gebied.

Pas als tot aankoop van de gronden wordt overgegaan en er een koopovereenkomst wordt gesloten, wordt een ontwerpbestemmingsplan voor dat deelgebied in procedure gebracht. Voorliggend bestemmingsplan betreft het vierde bestemmingsplan dat voor het project Iepenlaan in procedure is gegaan. Het bestemmingsplan voor deelgebied 4 heeft betrekking op het perceel Noorddammerweg 1. Op de gronden van Noorddammerweg 1 krijgt de voormalige bedrijfswoning een woonbestemming. Ter plaatse van de voormalige kassen krijgen de gronden een flexibel bouwvlak waar maximaal 4 woningen gebouwd mogen worden. Het gebied achter de nieuwe woonkavels wordt ingericht als groengebied met een recreatieve functie. Binnen deze groen bestemming is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Ter plaatse van dit gebied kan de bestemming worden gewijzigd in de bestemming 'Wonen - 2' om te kunnen voorzien in woningen en/of een woonzorgcomplex. Deze functie kan alleen worden gerealiseerd indien de locatie ten noorden van het groengebied niet door de gemeente kan worden aangekocht en worden toegevoegd aan het openbaar groengebied. Het gebied achter de 4 bouwkavels in het plangebied wordt in dat geval ook geen openbaar toegankelijk groengebied, omdat het niet in verbinding staat met het overige groengebied.

Besluit Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend, dat zij ten behoeve van de nieuw te bouwen woningen op het perceel Noorddammerweg 1 te De Kwakel hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder hebben vastgesteld. De verhoogde geluidbelasting wordt veroorzaakt door het wegverkeer van de Noorddammerweg. Tegen het ontwerpbesluit hogere waarde dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan terinzage heeft gelegen, zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het besluit van de gemeenteraad en het besluit hogere waarden liggen met ingang van 11 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (11 maart 2016 t/m 21 april 2016) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Uithoorn, 9 maart 2016

Naar boven