Gemeente Maastricht, ontwerp-bestemmingsplan 'Landgoederenzone'.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Landgoederenzone’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Het plangebied is gelegen in het noordoosten van de gemeente Maastricht en wordt als volgt begrensd:

• aan de noordoostzijde door de gemeentegrens met Meerssen;

• aan de zuidoostzijde wordt het plangebied begrensd door de autosnelweg A2 en de nieuwe inrichting ten behoeven van de Groene Loper;

• aan de zuidzijde door de woonbuurt Nazareth;

• aan de zuidwest-, west- en noordwestzijde door bedrijventerein Beatrixhaven en het Jullianakanaal.

Het bestemmingsplan ‘Landgoederenzone’ is primair een beheersplan, waarbij de bestaande ruimtelijke situatie van een actuele bestemmingsregeling wordt voorzien. Tevens wordt voldaan aan de actualisatieplicht en de verplichte digitale standaarden. Ontwikkeling waarvoor reeds een planologische procedure is doorlopen en/of waarvoor reeds een vergunning is verleend, zijn als bestaande situatie in het ontwerpplan opgenomen.

 

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van vrijdag 4 maart 2016 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpLandgoederenzone-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website: www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

 

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoederenzone’. Mondeling kan op dinsdag 29 maart 2016 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 31 maart 2016 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met de heer Peter Nutters, telefoonnummer 043-3505038 of per email: peter.nutters@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

 

Maastricht, 3 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

Namens deze:

P.J. Buijtels, secretaris J.M. Penn-te Strake, burgemeester

Naar boven