Gemeente Maastricht, ontwerp-bestemmingsplan 'Tapijn'

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Tapijn’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Op dit plan is de crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Aan de noord- en westkant wordt het plangebied begrensd door de Jeker en aan de zuidkant door de Prins Bisschopsingel. De oostzijde wordt begrensd door de Sint Hubertuslaan en de straat Henri Hermanspark. Het plangebied valt samen met het gebied van de voormalige Tapijnkazerne inclusief het bestaande dierenpark. Het bestemmingsplan ‘Tapijn’. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de Tapijnkazerne, bestaande uit een aantal monumentale gebouwen, een nieuwe functie gaat vervullen. De UM gebruikt daarbij de gebouwen ten behoeve van onderwijs- en onderzoeksdoeleinden. De onbebouwde ruimte in het plangebied wordt ingericht als openbaar park. Het ontwerp-bestemming ‘Tapijn’ maakt dit planologisch-juridisch mogelijk.

 

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van vrijdag 4 maart 2016 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpTapijn-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

 

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan de raad, zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan ‘Tapijn’. Mondeling kan op dinsdag 29 maart 2016 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 31 maart 2016 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met de heer Ed Verheijden, telefoonnummer 043-3504559 of per email: ed.verheijden@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

 

Maastricht, 3 maart 2016

burgemeester en wethouders van Maastricht

Namens deze:

P.J. Buijtels, secretaris J.M. Penn-te Strake

Naar boven