Vaststelling bestemmingsplan‘Nieuw Wolfslaar, 3 locaties’ en besluit hogere waarde

Logo Breda

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 4 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Nieuw Wolfslaar, 3 locaties’ (NL.IMRO.0758.BP2014026003-0401) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van nog niet benutte woningbouwlocaties in Nieuw Wolfslaar. Het gaat daarbij om de locatie van het voormalig walgebouw (appartementsgebouw Citta Verde) in de geluidswal langs de Rijksweg A27 en om de locaties aan de Mechteldis van Hornestraat en de Thoornseweg / Patrijzenlaar.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen zijn in het raadsbesluit vastgelegd.

Wet geluidhinder

Woningen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige objecten. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevels van een aantal woningen wordt overschreden. Om de woningbouw toch mogelijk te maken heeft het college van burgemeester en wethouders op 7 december 2015 ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde, middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Ter inzage

Het bovengenoemde plan en het besluit hogere waarde liggen ter inzage van 3 maart tot en met 13 april 2016.

Beide stukken zijn te raadplegen op de gemeentelijke website: www.breda.nl/ruimtelijkeplannen (kies de link 'Ruimtelijke plannen van de Gemeente Breda'). Ook liggen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.

Beroep

Tot en met 13 april 2016 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit hogere waarde schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en Herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk dus afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet is op deze beroepsprocedure van toepassing.

Het gevolg van het van toepassing zijn van de Crisis- en Herstelwet is dat:

  • -

    belanghebbenden in hun beroepschrift direct moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit;

  • -

    een beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend;

  • -

    na het aflopen van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden kunnen worden aangevoerd;

  • -

    de rechter uitspraak moet doen binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn;

  • -

    decentrale overheden niet meer in beroep kunnen gaan tegen een besluit van een ander overheidsorgaan, tenzij het besluit tegen hen is gericht.

Informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact

Naar boven