Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan "Wherepark 2016" en ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Wherepark 2016“ ter inzage wordt gelegd. Dit is in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3:42 juncto 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht maken zij tevens bekend dat zij voornemens zijn op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere waarden vast te stellen van 49, 50, 51 en 52 dB voor de ten hoogste belaste toelaatbare geluidbelasting vanwege wegverkeerslawaai van de Churchilllaan.

 

Zakelijke inhoud

 

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor de realisatie van maximaal 210 eengezinswoningen en 38 appartementen in Wherepark in Wheermolen-West. Wherepark is een herontwikkelingslocatie gelegen tussen de Meteorenweg, Kometenstraat, Mercuriusweg, Orionweg, Castorstraat en Polluxstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPWP2016-on01.

 

Hogere geluidwaarde

De geluidbelasting overschrijdt de voorkeurswaarden ten gevolge van de Churchilllaan. Omdat bronmaatregelen in dit binnenstedelijk gebied niet goed mogelijk zijn, is het college voornemens hogere geluidwaarden vast te stellen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere geluidwaarden liggen met ingang van 26 februari 2016 tot en met 7 april 2016 ter inzage tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede de gemeentelijke website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen.

 

Reactiemogelijkheid

Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Purmerend. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit beroep te kunnen instellen.

Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de periode van terinzageligging een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere geluidwaarden bij het college van burgemeester en wethouders van Purmerend onder vermelding van 'zienswijzen 1250178'.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Voor het indienen van een mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere geluidwaarden, dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. C.T. Bernaards van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Beleid (via telefoonnummer 0299-452452). U kunt uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ook langs digitale weg indienen, via www.purmerend.nl/zienswijze. U dient hiervoor over een DigiD-account te beschikken. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

 

Naar boven