Verlengde terinzagelegging bestemmingsplan ‘Actualisatieplan Buitengebied fase 2’

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en Wethouders van Sint-Michielsgestel hebben op 11 februari jl. bekendgemaakt dat gedurende de periode van 12 februari 2016 tot en met 17 maart 2016 het vastgestelde bestemmingsplan ‘Actualisatieplan Buitengebied fase 2’ ter inzage ligt. Abusievelijk is een beroepstermijn van vijf weken gesteld terwijl de wettelijke termijn zes weken bedraagt. Wegens de verkeerde einddatum van de terinzagelegging in deze eerdere publicatie wordt de termijn van terinzagelegging voor het vastgestelde bestemmingsplan ‘Actualisatieplan Buitengebied fase 2’ met één week verlengd tot 24 maart 2016.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen derhalve van 12 februari tot en met 24 maart 2016 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073 553 11 11).

Het digitale vaststellingsbesluit en het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2015BGSMG00M100-VA01

raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BP2015BGSMG00M100-VA01

Via het volgende webadres/link kunt u kennis nemen van ‘hoe een bestemmingsplan te lezen’. Hier worden veelgestelde vragen/antwoorden weergegeven en is eveneens een instructievideo hiertoe opgenomen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/help

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die destijds tegen het ontwerp bestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tegen de genoemde wijzigingen bij de vaststelling (ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan), zoals opgenomen in de genoemde ter inzage liggende Tabel ‘Nota van wijzigingen bestemmingsplan Actualisatieplan Buitengebied – fase 2’, kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven