Ontwerpbestemmingsplan Sint Nicolaasga –Recreatieterreinen Eysinga-State, Gemeente De Friese Meren ter inzage
Logo De Friese Meren
(bekendmaking op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)
 
Met ingang van 24 april 2015 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Sint Nicolaasga – Recreatieterreinen Eysinga-State met bijbehorende stukken ter inzage.
 
Plangebied
Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft de bestaande recreatieterreinen Eysinga State en de omliggende gronden. Het plangebied grenst aan de Langwarderdyk, Huisterheide en Houtvaartweg.
 
Doel
Het bestemmingsplan bevat een ruimtelijke juridische regeling om de uitbreiding van het Recreatiepark Eysinga State te realiseren en is tevens ter actualisatie van de bestemmingsplannen Imasate (2001), Recreatieterreinen Langwarderdyk (2002) en deels Buitengebied Skarsterlân (2003).
 
Waar ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:
• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure
• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)
• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).
 
Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1921.BPSNC15REPAEYSINGA-ON01
 
Reageren
In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.
• Schriftelijk. Schrijf een brief aan de gemeenteraad van De Friese Meren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:
– ontwerpbestemmingsplan
– waarom u een zienswijze indient
– de datum
– uw naam en adres
– uw handtekening
• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
 
De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij ingediende zienswijzen worden betrokken.
 
Joure, 22 april 2015.
 
Naar boven