Logo Nieuwkoop
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en Landgoed Langeraar, Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en Landgoed Langeraar met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpLGRviverolandg-va01 door de gemeenteraad is vastgesteld op 19 maart 2015. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen kunt u vinden in de Nota van beantwoording zienswijzen en de Nota van Aanpassingen die bij de stukken zijn gevoegd.

De gewijzigde vaststelling is bij de provincie aangekondigd.

Planbeschrijving en plangebied

Het doel van het bestemmingsplan is de bouw mogelijk te maken van maximaal 168 woningen (exclusief één te amoveren woning aan de Langeraarseweg 12) en een landgoed van circa 21 hectare ten noordoosten van de kern Langeraar.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 april 2015 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Op de website van de gemeente: www.nieuwkoop.nl

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 0172. Op vrijdag 17 april (wegens systeem update), maandag 27 april (Koningsdag), dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag), donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei (Hemelvaartsweekend) 2015 is het gemeentehuis gesloten.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.* U dient:

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen;

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 10 april 2015. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus op vrijdag 22 mei 2015.

Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

*Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet kunt u raadplegen op www.wetten.overheid.nl

Naar boven