Logo Beverwijk
1e herziening Exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk 2015, Beverwijk

NL.IMRO.0375.EPWestBeverwijk-VG01

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat de raad van de gemeente Beverwijk op 26 februari 2015 het besluit heeft genomen tot vaststelling van de 1e herziening van het exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk 2015. Het exploitatiegebied wordt globaal begrensd door de Zeestraat in het zuiden, de Creutzberglaan in het westen, de Bankenlaan en De Lunetten in het noorden, en de Laan van Blois en de Brederodelaan in het oosten.

De herziening

Op 7 juli 2011 heeft de gemeenteraad het Exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk vastgesteld. Dit exploitatieplan is het financiële kader bij het in 2009 vastgestelde en vigerende bestemmingsplan Woongebied Westelijk Beverwijk. Als gevolg van artikel 6.15 lid 1 van de Wro dient een exploitatieplan periodiek te worden herzien. De 1e herziening van dit exploitatieplan bevat enerzijds reguliere aanpassingen, waarbij de kostenramingen verder zijn uitgewerkt en deels vervangen door al gerealiseerde kosten. Anderzijds zijn er structurele wijzigingen doorgevoerd, zoals de aanpassing van de indexeringsmethodiek, tussentijdse wijzigingsmethodiek, de inbrengwaarde en wegingsfactoren van de gronden in het exploitatiegebied en de in het exploitatieplan opgenomen fasering en koppeling. Tevens is de doorlooptijd van het exploitatieplan in evenwicht gebracht met de realisatieverwachtingen van het bestemmingsplan, namelijk 2024.

De in het exploitatieplan uit 2011 vastgelegde realisatie in 3 fasen en de daarbij behorende koppelingen zijn met de 1e herziening losgelaten. Tevens is in deze 1e herziening als structurele verandering opgenomen dat realisatie van woningen nu door grondeigenaren en projectontwikkelaars in het gehele woongebied opgepakt kan worden. Wel is nadrukkelijk de koppeling behouden en uitgebreid, waarin is vastgelegd dat de bereikbaarheid van het te bebouwen gebied gewaarborgd moet zijn. Indien de te bouwen woningen niet via het al gerealiseerde deel van de ontsluitingsweg ontsloten kunnen worden, is dat voor de gemeente reden om de omgevingsvergunning te kunnen weigeren.

Beroep

In het kader van artikel 6.15 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het raadsbesluit met de 1e herziening van het exploitatieplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage bij de publieksbalie van het stadhuis van de gemeente Beverwijk, Stationsplein 48, 1948 LC Beverwijk, met ingang van donderdag 16 april 2015 tot en met woensdag 27 mei 2015.

Tijdens deze termijn van ter inzage legging kan tegen het raadsbesluit van 26 februari 2015 (INT-14-13619), beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het exploitatieplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Raadplegen

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken is ook te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Beleid” en dan naar ruimtelijke plannen. Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl (met plan-ID: NL.IMRO.0375.EPWestBeverwijk-VG01).

Beverwijk, 15 april 2015.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven