Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Dukenburg – 11 (Meijhorst Horizon)’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 1 april 2015 het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg – 11 (Meijhorst Horizon) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied betreft de gronden die liggen tussen Meijhorst 10e, 11e en 20e straat, schuin tegenover de entree van het winkelcentrum. Het plan maakt een gebouw voor beschermd/begeleid wonen met 24 uurszorg mogelijk.

Deels is dit project ter vervanging van het zorgcomplex ‘de Orangerie’ elders in stadsdeel Dukenburg.

Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • Artikel 10.1 “Uitsluiting aanvullende werking van de bouwverordening” is komen te vervallen en

  • artikel 10.2 “Parkeerregels bij gebruikswijzigingen” is vervangen door artikel 10.1 “Parkeerregels”.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen met argumentatie wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 9 april 2015 tot en met donderdag 21 mei 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen en in het Steunpunt van de Stadswinkel, Meijhorst 7039 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP4011-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP4011-/NL.IMRO.0268.BP4011-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 10 april 2015 tot en met donderdag 21 mei 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven