Vestiging Voorkeursrecht plangebied Hofstad III Loerik V, gemeente Houten
Logo Houten
Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 31 maart 2015 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg hebben besloten gronden voorlopig aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze voorlopige aanwijzing heeft betrekking op gronden in het gebied Hofstad III Loerik V. Aangewezen zijn die gronden waaraan in het kader van de herontwikkeling van het plangebied een bestemming is toegekend die afwijkt van het huidige gebruik. De toegekende bestemmingen van de aangewezen gronden betreft een combinatie van groen, verkeer, tuin, water en wonen.
Het besluit treedt in werking op 9 april 2015 (één dag na publicatie in de Staatscourant). Het besluit vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing ingevolge artikel 3, 4 of 5 Wvg in werking treedt.
Ter inzage
Het besluit van burgemeester en wethouders ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening met nummer 373.15.187-GPL-01, een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de naam van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens en het ontwerp-raadsvoorstel en -besluit, met ingang van 9 april 2015 ter inzage in het gemeentehuis te Houten. Wilt u de stukken inzien, maak dan een afspraak via www.houten.nl/afspraak of bel met het telefonisch informatiecentrum (030) 6392611.
Gevolgen
De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere belanghebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Houten te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.
Zienswijzen
Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid gesteld om op uiterlijk 7 mei 2015 schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk worden gericht aan de Raad van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer P. Bos via telefoonnummer (030) 6392611.
Bezwaar en beroep
Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Awb bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van publicatie van ons besluit in de
Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:
  • a.
    uw naam en adres;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Indien bezwaar of beroep aanhangig is tegen een besluit tot voorlopige aanwijzing en dit besluit vervalt omdat een besluit van de gemeenteraad in werking is getreden, wordt het bezwaar of beroep geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.
Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank Midden-Nederland te Utrecht.
Houten, 8 april 2015
Burgemeester en wethouders van Houten
Naar boven