Logo Oss
Voornemen opstellen structuurvisie en planMER structuurvisie Buitengebied Oss – 2015, Oss

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders kennis van het voornemen dat zij een structuurvisie voor het buitengebied van de gemeente Oss voorbereiden. Op grond van voornoemd artikel wordt hier gemeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. De ontwerpstructuurvisie leggen wij ter inzage, waarbij gelegenheid wordt geboden om hierop te reageren. Dit wordt bekend gemaakt met een publicatie.

Op grond van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij het voornemen hebben om een planMER op te stellen voor de structuurvisie voor het buitengebied. Bij het opstellen van een structuurvisie is het verplicht om een milieueffectrapportage (MER) op te stellen als die structuurvisie het kader vormt voor toekomstige projecten of besluiten die mogelijk m.e.r.(beoordelings)-plichtig zijn op grond van het Besluit m.e.r. Het is niet uit te sluiten dat er in het buitengebied in de toekomst projecten worden uitgevoerd of besluiten worden genomen die m.e.r. (beoordelings)-plichting zijn. Een commissie of een andere onafhankelijke instantie wordt niet in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Er zijn geen verdere stukken met betrekking tot dit voornemen.

De volgende stap is het opstellen van de planMER (het feitelijke milieueffectrapport). In dit milieueffectrapport wordt tevens een passende beoordeling opgenomen in verband met de mogelijk significante gevolgen voor een Natura 2000-gebied als bedoeld in artikel 1, onderdeel n, van de Natuurbeschermingswet 1998. De planMER wordt later samen met het ontwerp van de structuurvisie ter inzage gelegd. Hierop kan tijdens de termijn van terinzagelegging worden gereageerd. Dit wordt bekend gemaakt met een publicatie.

Zienswijzen

Het is voor iedereen mogelijk om met ingang van 9 april 2015 tot en met 20 mei 2015 schriftelijk een zienswijze over het voornemen voor planMER naar voren te brengen. Dit kan door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. de Afdeling SROL, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze voornemen planMER structuurvisie Buitengebied Oss – 2015’. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 14 0412.

Naar boven