Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Soesterkwartier: het instellen van een parkeerverbodszone op de Wagenwerkplaats.
Logo Amersfoort
SOB/VV/Docsnr.: 4946556
Burgemeester en wethouders van Amersfoort,
Gelet op artikel 18 van de Wegenverkeerswet en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer,
Overwegende
dat de Wagenwerkplaats is gelegen in de wijk Soesterkwartier; dat de Wagenwerkplaats wordt ontsloten door een verbindingsweg tussen het Piet Mondriaanplein en de Soesterweg; dat deze verbindingsweg in eigendom is van de Nederlandse Spoorwegen maar wel openbaar toegankelijk is en als zodanig wordt gebruikt; dat ten behoeve van het parkeren voor de verschillende functies parkeerterreinen en daarmee voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn waar de parkeervakken met markering zijn aangegeven; dat op en naast de rijbaan regelmatig wordt geparkeerd; dat daardoor de doorgang voor andere weggebruikers wordt gehinderd en de bereikbaarheid van de parkeervoorzieningen wordt beperkt; dat het daarom gewenst is het parkeren op de verbindingsweg tussen het Piet Mondriaanplein en de Soesterweg te verbieden; dat deze verkeersmaatregelen genomen worden overeenkomstig artikel 2 van de Wegenverkeerswet;dat overleg met de pandeigenaren van de Wagenwerkplaats en de politie heeft plaatsgevonden, waarin allen akkoord gaan met het onderstaand besluit; dat deze wegen in beheer zijn bij de Nederlandse spoorwegen, maar zijn gelegen, binnen de gemeente Amersfoort.
BESLUIT
  • 1.
    tot het instellen van een parkeerverbodszone op de Wagenwerkplaats, de verbindingsweg tussen het Piet Mondriaanplein en de Soesterweg, en dit aan de weggebruikers kenbaar te maken door het plaatsen van de borden E01zb (begin parkeerverbodszone) en E01ze (einde parkeerverbodszone) van de Bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 (RVV).
 
Amersfoort, 8 april 2015

Burgemeester en wethouders van Amersfoort,

Namens deze,

J.W. Boelhouwers, Hoofd van de afdeling Verkeer en Vervoer

Mededelingen
Iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan ingevolge van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) na bekendmaking hiervan binnen zes weken
een gemotiveerd bezwaarschrift hiertegen indienen bij het college van burgmeester en wethouders,
Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de
Algemene Wet Bestuursrecht zijn ondertekend en zijn gedateerd en ten minste uw naam en adres vermelden, een omschrijving van dit besluit en de gronden van het bezwaar. Burgemeester en wethouders verzoeken u in het bezwaarschrift een telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Informatie hierover vindt u op de site www.amersfoort.nl/bezwaar.
Het besluit met de bijbehorende stukken ligt ter visie bij de Publiekinformatiehal in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, te Amersfoort.
 
Naar boven