Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan “Natuurpercelen buitengebied 2”
Logo Winterswijk
Ter inzage
Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat met ingang van woensdag 8 april 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ten behoeve van de aanleg van enkele landschapselementen in het buitengebied. Het betreft een wijzigingsplan conform artikel 3.6 lid 1a Wet ruimtelijke ordening.
Doel en ligging
Dit wijzigingsplan betreft een wijziging van het bestemmingsplan Integrale herziening buitengebied Winterswijk. Dit plan wijzigt de bestemming agrarisch cultuurlandschap van enkele percelen in natuur, bos en groen. Er worden diverse landschapselementen aangelegd:
  • ten noordoosten van de Vosseveldseweg in Kotten wordt aan de Duitse grens een hakhoutsingel en greppel aangelegd;
  • aan de Hellekampsweg in Miste wordt langs bestaande beplanting een bosplantsoen aangelegd, inclusief greppels;
  • aan de Heurntjesweg in Miste wordt laanbeplanting aangebracht en een bosje uitgebreid, inclusief greppels;
  • ten oosten van het perceel Nieuw Beusinkweg 27 wordt een bosje aangelegd;
  • aan de oostzijde van de Olden Goorweg wordt een greppel verplaatst en laanbeplanting aangebracht;
  • ten oosten van de Olden Goorweg wordt een houtsingel aangelegd.
In het wijzigingsplan worden de plannen uitvoeriger beschreven. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn er twee wijzigingen aangebracht in de verbeelding. Dit betreffen het perceel ten noordoosten van de Vosseveldseweg aan de Duitse grens (element wordt iets kleiner vanwege eigendomsgrenzen) en het perceel ten oosten van de Nieuw Beusinkweg 27 (perceel wordt iets groter).
Waar ter inzage
Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van woensdag 8 april 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.WP1409BGNATUUR2-VA01.
Beroep
Gedurende de beroepstermijn van donderdag 9 april 2015 tot en met woensdag 20 mei 2015 kan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:
  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;
  • alle belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.
Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.
Inwerkingtreding
Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 21 mei 2015. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven