Logo Schouwen-Duiveland
Herziening bestemmingsplan Bebouwde kom Bruinisse, Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 27 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Bebouwde kom Bruinisse met identificatienummer NL.IMRO.1676.00026BpAwk-vast bij besluit van 26 maart 2015 op een aantal onderdelen is herzien. Aan het herziene plan is identificatienummer NL.IMRO.1676.00026BpAwk-va01 toegekend. Het herziene bestemmingsplan ligt van 6 april tot en met 18 mei 2015 ter inzage. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plangebied

Omdat het eerder vastgestelde bestemmingsplan nog niet onherroepelijk is, maar juist gedeeltelijk wordt herzien als gevolg van de beroepsprocedure tegen het vaststellingsbesluit, is de planbegrenzing identiek aan die van het bestemmingsplan Bebouwde kom Bruinisse van 27 juni 2013. Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat de gehele kern gelegen tussen het sluizencomplex naar de Grevelingen en de Veerhaven. De N59, het water van Krammer en Zijpe en de percelen ten zuiden van de Rijksstraatweg-Zuidweg vormen de globale plangrenzen. Het plangebied van de woningbouwlocatie Riekusweel IV is buiten de planbegrenzing gelaten.

Dit besluit tot herziening heeft echter slechts betrekking op een tweetal locaties op de verbeelding, te weten het gebied rondom de woning Zijpe 1 en het bedrijfsperceel Nijverheidsweg 5. De overige delen van de verbeelding zijn ongewijzigd gebleven.

Motivering

In de beroepsprocedure tegen het vastgestelde bestemmingsplan Bebouwde kom Bruinisse van 27 juni 2013 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 19 november 2014 een tussenuitspraak gedaan in de beroepen tegen dit besluit tot vaststelling, bekend onder zaaknummer 201308582/1/R2. Hierin zijn drie gebreken benoemd, die binnen 26 weken na uitspraak door de gemeenteraad hersteld moeten worden. Bij het bestemmingsplan liggen tevens de tussenuitspraak, het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin zijn de gebreken beschreven en wordt het besluit gemotiveerd.

Wijzigingen in het plan

De volgende wijzigingen zijn in het bestemmingsplan doorgevoerd:

  • in de toeliching wordt een nieuwe paragraaf toegevoegd aan hoofdstuk 8, waarin wordt beschreven op welke wijze de drie gebreken worden hersteld;

  • aan de bijlagen bij de toelichting worden de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, het aanvullend akoestisch onderzoek naar cumulatie van industrielawaai en het raadsbesluit toegevoegd;

  • op de verbeelding wordt de milieuzonering rondom de woning Zijpe 1 in overeenstemming gebracht met de richtlijnen uit de VNG-brochure ‘Bedrijven en milieuzonering’;

  • op de verbeelding wordt de functieaanduiding 'specifieke vorm van bedrijventerrein – mzi-opslag' opgenomen op het gedeelte van het perceel Nijverheidsweg 5 waar reeds bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan.

De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan.

Reageren

Van 7 april tot en met 19 mei 2015 kan beroep worden ingesteld tegen de herziening van het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen eerder beschreven wijzigingen die de gemeenteraad op 26 maart 2015 heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 20 mei 2015.

Zierikzee, 3 april 2015

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven