Logo Texel
Inrichting natuurgebied Waalenburg in De Waal, Texel

Voor de inrichting van Waalenburg tot natuurgebied is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de inrichting van het gehele gebied. 2 percelen die onderdeel uitmaken van dit gebied hebben de bestemming Agrarisch – Zeepolders. Daarvoor is nog een wijziging van de bestemming naar Natuur noodzakelijk. Deze procedure wordt nu ook opgestart.

De diverse procedures die betrekking hebben op de ingediende omgevingsvergunning en de wijzigingsprocedure van de bestemming worden gecoördineerd uitgevoerd op basis van artikel 3.30 en 3.31 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Hiervoor heeft de gemeenteraad op 17 maart 2015 een coördinatiebesluit vastgesteld.

De volgende besluiten worden nu ter inzage gelegd:

  • Ontwerp wijzigingsbesluit van Agrarisch – Zeepolders naar Natuur voor de volgende kadastrale percelen: sectie S, nummers 174, 177, 482, 203, 204 en 584.

  • Ontwerp verklaring van geen bedenkingen van het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 (Besluit van 19 maart 2015, kenmerk 581797/584485).

  • Ontwerpvergunning Ontgrondingenwet.

  • Ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteiten: uitvoeren van werk of werkzaamheden en Handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden.

Inzage: De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken zijn te raadplegen op www.texel.nl > Actueel > bekendmakingen en kunt u van 8 april 2015 tot en met 19 mei 2015 inzien bij de publieksbalie.

Reageren: Tijdens deze termijn kan iedereen een mondelinge of schriftelijke zienswijze kenbaar maken tegen alle ter inzage liggende ontwerpbesluiten. Deze zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Texel, Postbus 200, 1790 AE Den Burg. De zienswijzen tegen de ontwerpvergunning Ontgrondingenwet en de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Natuurbeschermingswet 1998 worden doorgezonden naar het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland.

Naar boven