Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Pastorie – locatie Koudekerk aan den Rijn’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken ingevolge artikel 3:8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 maart 2015 het bestemmingsplan ‘Pastorie – locatie Koudekerk aan den Rijn’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan en overige relevante stukken met ingang van 9 april tot en met 20 mei 2015 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage.

Zakelijke inhoud

De aanleiding voor het plan is de beoogde ontwikkeling van maximaal 24 appartementen op de zogenaamde Pastorie-locatie, op de percelen achter Dorpsstraat 55a-59 te Koudekerk aan den Rijn. De realisatie van deze appartementen is niet mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan. Voor de realisatie van de beoogde appartementen is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het plan voorziet in de realisatie van twee gebouwen met elk maximaal 12 appartementen. Tussen de appartementengebouwen wordt een tuin aangelegd, maar ook tussen de kerk en het zuidelijke appartementengebouw wordt een interessante en toegankelijke buitenruimte gemaakt. het parkeren wordt deels onder de gebouwen en deels aan de langgerekte strook aan de oostzijde van het plangebied mogelijk gemaakt.

Wijzigingen bij vaststelling bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen hebben betrekking op ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. De zienswijzen zien met name toe op de bodemgesteldheid van het gebied, de ontsluitingsweg van het plangebied naar de Dorpsstraat en de 'waterparagraaf'.

De belangrijkste aanpassing is het opnemen van de ontsluitingsweg in het plangebied.

De genoemde rijweg krijgt een andere ligging en uitvoering dan de in eerste instantie beoogde bestaande ontsluitingsweg naar de Dorpsstraat. De bestaande woning Dorpsstraat 61 wordt afgebroken en verplaatst. Het gebied heeft door de aanpassing van de ontsluitingsweg ook een verbetering van het ruimtelijke aspect tot gevolg.

Analoog en digitaal inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en overige relevante stukken liggen bij de publieksbalie in de centrale hal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn tijdens openingstijden ter inzage.

Dit bestemmingsplan kunt u tevens via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl alsook op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B131pastoriekadr-VA01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, de secretaris, P.W. Jeroense

De burgemeester, J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 8 april 2015

Naar boven