Rectificatie herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool)
Logo Houten
Deze bekendmaking betreft een rectificatie van de bekenmaking van 25 maart 2015, omdat de bekendmaking in het huis-aan-huisblad niet is geschiedt op die datum. Derhalve verandert de start van de termijn van donderdag 26 maart naar 2 april 2015.
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van donderdag 2 april 2015 gedurende zes weken de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:
  • 1.
    Het ontwerpbestemmingsplan “Herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool)”;
  • 2.
    De ontwerp-omgevingsvergunning voor het oprichten van 44 levensloopbestendige appartementen, een ontmoetingsruimte, een kerkzaal en een domineeswoning op het adres Koningin Wilhelminaweg 1, 5, 9 t/m 95 oneven en Lobbendijk 16 en 16a te Houten.
De besluiten worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) gecoördineerd.
Het plan
Er is een plan ontwikkeld voor de herontwikkeling van de locatie Joh. Bogermanschool op de hoek Lobbendijk – Koningin Wilhelminaweg. Het plan betreft een (appartementen)gebouw en bestaat uit drie woonlagen op een half verdiepte parkeergarage omgeven door een zeer ruime tuin welke openbaar toegankelijk is. In het gebouw zal, naast 44 woonappartementen voor ouderen, ook ruimte zijn voor een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De Hersteld Hervormde gemeente krijgt een vergaderruimte in het gebouw, alsmede een woning voor haar predikant. Het ontwerp van het gebouw biedt de mogelijkheid om de zaalruimtes op termijn om te bouwen tot 3 woonappartementen. Het bestemmingsplan biedt daarom de ruimte voor maximaal 48 woningen (=44+1+3).
Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?
De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 2 april 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor 25 te Houten. Om de documenten in te zien kunt u telefonisch of via www.houten.nl/afspraak een afspraak maken. Kies bij product voor ‘Inzien/informatie document’.
Het ontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0390BOGERMAN-OWBP.
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0390BOGERMAN-OWBP.
Het ontwerpbestemmingsplan en –vergunning worden tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.
Het ontwerpbestemmingsplan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/. Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.
Wat als u uw mening kenbaar wil maken?
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, onder vermelding van “Herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool)”, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met mevrouw Y. Monincx (beleidsmedewerker ruimtelijke ordening) of de heer. J. Tonneijck (projectleider) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030 - 63 92 611.
Vervolg
Na de terinzagelegging van de ontwerpbesluiten worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord en ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden.
Naar boven