Logo Aalsmeer
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Nieuw Oosteinde, eerste wijziging’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij bij besluit van 31 maart 2015 het wijzigingsplan “Nieuw Oosteinde, eerste wijziging” met de daarop betrekking hebbende stukken, hebben vastgesteld.

Het plangebied heeft betrekking op de percelen aan de Hornweg 231 en 237 te Aalsmeer.

Doelstelling

Het doel van de bestemmingswijziging is te voorzien in de mogelijkheid van de bouw van een vrijstaande woning achter op de beide percelen aan de Oranjestraat, zoals elders op dit deel van de Hornweg is gebeurd. Op het plangebied rust thans de bestemming “Wonen 2”, echter met uitsluitend een bouwvlak aansluitend op de Hornweg.

Om de toevoeging van een vrijstaande woning achter op de percelen aan de Oranjestraat mogelijk te maken geven burgemeester en wethouders toepassing aan de wijzigingsbevoegdheid als vervat in artikel 12.4 lid 1 van de regels van het bestemmingsplan “Nieuw Oosteinde”.

Inzien wijzigingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ligt tezamen met de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van 3 april 2015 tot en met 14 mei 2015 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

Degene die buiten de genoemde openingstijden inzage wil hebben in het plan, kan daarvoor contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Beroep

Op grond van artikel 8.2 Wro van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 3 april 2015 gedurende zes weken tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig bij burgemeester en wethouders een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die weliswaar geen zienswijze over het ontwerpbesluit bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot burgemeester en wethouders te wenden.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven