Logo Delft
Melding stap-3 besluit interim-wet Stad- en Milieubenadering en Ontwerpbestemmingsplan Professor Schoemaker Plantage, Ontwerpbesluit Stad- en milieubenadering en Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Delft

Burgemeester en wethouders van Delft maken bekend, overeenkomstig artikel 11 van de interim-wet stad- en milieubenadering (hierna: interim-wet), dat op 26 maart 2015 het voornemen om een besluit te nemen als bedoeld in artikel 2 van de interim-wet stad- en milieubenadering gemeld is aan gedeputeerde staten van Zuid-Holland.

Het voorgenomen stap 3-besluit, houdt in dat er compenserende maatregelen genomen gaan worden in het gebied omdat er afgeweken wordt van de toegestane ontheffingswaarde ten aanzien van geluidsbelasting ten gevolge van de Rijksweg A13. Om te kunnen afwijken moeten drie stappen worden doorlopen waarbij de eerste en tweede stap concreet geen oplossing biedt in deze situatie. De uitwerking van de verschillende Stappen 1, 2 en 3 en de consequenties daarvan volgt bij het ontwerpbesluit Stap 3 welke ter inzage zal worden gelegd beschreven. In het ontwerp stap 3 besluit wordt hier nader op ingegaan.

Voor de Professor Schoemaker Plantage is een bestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ter inzage gelegd samen met het daarbij horende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerp stap-3 besluit Stad- en Milieubenadering. Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op deze documenten. Tegen de melding kan geen reactie worden gegeven.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van het westelijk deel van de Professor Schoemaker Plantage. Hier wordt een woongebied ontwikkeld met o.a. maximaal 413 woningen met ernaast een waterrijk park.

Het plangebied heeft de volgende plangrenzen:

  • aan de noordzijde: ten zuiden van de Professor Evertslaan (noordoever watergang);

  • aan de westzijde: de oostrand van de Schoemakerstraat (westoever waterpartij);

  • aan de oostzijde de westrand van de Rijksweg A13;

  • aan de zuidzijde: de noordrand van het Delftechpark. Ten zuiden van het fietspad.

Ontwerpbesluit (stap-3) interim-wet Stad- en Milieubenadering

Vanwege de ligging van het plangebied ten opzichte van de Rijksweg A13 wordt de interim-wet toegepast. Op grond van de interim-wet worden er compenserende maatregelen genomen voor de geplande woningen in het westelijk deel van het gebied. In het ontwerpbesluit worden deze compenserende maatregelen beschreven net als de ontheffingswaarde voor het geluid.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

In het kader van het bestemmingsplan dienen voor de woningen hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder en de interim-wet Stad- en Milieubenadering worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit met het bijbehorende akoestisch onderzoek ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het bestemmingsplan en de ontwerpbesluiten bekijken

Vanaf 02 april 2015 tot en met 13 mei 2015 is de melding aan gedeputeerde staten, het ontwerpbestemmingsplan Professor Schoemaker Plantage, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerp stap-3 besluit op de volgende wijzen raadpleegbaar:

Informatieavond

Op 14 april 2015 wordt een inloopavond gehouden van 19.30-21.00 uur op de locatie kinderdagverblijf Plukkebol, Van Embdenstraat 2 te Delft. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen en mondeling een zienswijze indienen.

Reageren

U kunt, met uitzondering van de melding, reageren op deze stukken. Het zijn namelijk ontwerpbesluiten. Dit betekent dat wij ze kunnen aanpassen op basis van de reacties die we erover krijgen. Wilt u reageren? Over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp stap-3 besluit kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw reactie vanaf 02 april 2015 tot en met 13 mei 2015 indienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op de ontwerpbesluiten of het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u over een aantal maanden een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen, het besluit Stad- en milieubenadering en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan, ontwerpbesluit (stap-3) interim-wet Stad- en Milieubenadering of het hogere waardenbesluit? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven