Logo Montfoort
Wijzigingsplan ‘Kop IJsselveld’ vastgesteld, Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 17 maart 2015 besloten hebben het wijzigingsplan ‘Kop IJsselveld’ (NL.IMRO.0335.WPKopIJsselveld-VG) vast te stellen.

Plangebied en inhoud

Het wijzigingsplan ‘Kop IJsselveld’ omvat het zuidelijke gedeelte van het plangebied van het bestemmingsplan ‘Kop IJsselveld’. Op dit gedeelte liggen nog twee dubbelbestemmingen:

  • Waarde – Archeologie

  • Waterstaat – Waterkering

Inmiddels is het archeologisch onderzoek afgerond. Gebleken is dat er geen archeologische waarden in de grond aanwezig zijn. De dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’ is in het wijzigingsplan ‘Kop IJsselveld’ in z’n geheel verwijderd.

Daarnaast is duidelijkheid vanuit het Rijk gekomen dat de status van de waterkering ten noorden van de Hollandse IJssel verlaagd gaat worden van primaire waterkering naar regionale waterkering. De waterbeschermingszone wordt hiermee teruggebracht van 42 meter ten noorden van de Hollandse IJssel naar 16,20 meter ten noorden van de Hollandse IJssel. De dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’ is in het wijzigingsplan ‘Kop IJsselveld’ gedeeltelijk verwijderd.

Inzien wijzigingsplan

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 april 2015 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het vastgestelde wijzigingsplan geraadpleegd worden op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van 8 april tot en met 19 mei 2015 kan tegen het besluit om het wijzigingsplan ‘Kop IJsselveld’ vast te stellen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. Een ieder die tijdig bij het college een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • b. Een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij het college.

Het wijzigingsplan treedt in werking op woensdag 20 mei 2015. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven