Ontwerpbestemmingsplan ‘Slingerweg, Tramsingel 63’, ontwerpbesluit hogere waarde en overeenkomst grondexploitatie
Logo Breda
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de volgende stukken ter inzage liggen:
  • -
    het ontwerpbestemmingsplan Slingerweg, Tramsingel 63 (NL.IMRO.0758.BP2014015004-0301)
  • -
    het ontwerpbesluit hogere waarde;
  • -
    de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst over grondexploitatie.
Bestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de percelen Tramsingel 52 en 62-65 tot studentencomplex voor in totaal 213 zelfstandige en 46 onzelfstandige studentenwooneenheden. Het plangebied ligt aan de Tramsingel, circa 700 meter ten noordwesten van de binnenstad en aan de zuidwestzijde bevindt zich de brandweerkazerne. In het noordwesten grenst het plangebied aan autobedrijf De Tram en aan de noordoostzijde ligt het kinderspeelparadijs Monkey Town.
Wet geluidhinder
De studentenwooneenheden worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige bestemming. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat op de gevel niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een ontheffing te verlenen van de voorkeursgrenswaarde, middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.
Overeenkomst over grondexploitatie
Op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders bekend dat er een overeenkomst over grondexploitatie (anterieure overeenkomst) als bedoeld in artikel 6.12 Wro is gesloten voor de locatie Tramsingel 63, gronden van o.a. de voormalige Snooker- en Biljartsociëteit Michielsen gelegen aan de Tramsingel 52 en 62-66 te Breda met Tramsingel B.V.
Inloopbijeenkomst
Voor belangstellenden zal een inloopbijeenkomst worden gehouden over dit ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit op 21 april 2015 van 18.00 – 20.00 uur op het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda in zaal A0.30.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst over grondexploitatie liggen ter inzage van 2 april tot enmet 13 mei 2015.
Beide ontwerpen en de zakelijke beschrijving zijn te raadplegen op de gemeentelijke website: www.breda.nl, via ‘Wonen, Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit en de zakelijke beschrijving liggen eveneens ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.
Zienswijzen
Van 2 april tot en met 13 mei 2015 kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen. Tegen de gesloten overeenkomst kunnen geen zienswijzen worden ingediend en staat geen bezwaar of beroep open.
Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.
Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 3896.
Naar boven