Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Groot Bijsterhuizen’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 18 maart 2015 het bestemmingsplan Nijmegen Groot Bijsterhuizen gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied omvat het Nijmeegse deel van het bedrijventerrein Groot Bijsterhuizen. In het oosten wordt de grens van het plangebied gevormd door de A73. Het verkeerspunt met de A/N326 is meegenomen binnen de planbegrenzing. In het noorden grenst het bedrijventerrein aan het grondgebied van de gemeente Beuningen (landelijk gebied). In het zuiden en westen grenst het plangebied aan het Wijchens deel van het bedrijventerrein. Het vaststellingsbesluit heeft geen betrekking op het bedrijventerrein dat is gelegen binnen de gemeente Wijchen.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 21 mei 2014 (zaaknummer 201307724/1). In deze uitspraak heeft de Raad van State het eerdere vaststellingsbesluit (d.d. 26 juni 2013) vernietigd voor zover het de plandelen met de bestemmingen "Bedrijventerrein-1" en "Bedrijventerrein-2" betreft en de gemeenteraad opgedragen om, met inachtneming van hetgeen in de uitspraak is overwogen, een nieuw besluit te nemen.

In het nieuwe (reparatie)besluit is nader gemotiveerd wat de consequenties zijn van de geldende regelgeving op het gebied van geurbelasting voor zowel het verblijfsklimaat op het bedrijventerrein Bijsterhuizen als voor de ontwikkelingsmogelijkheden van de nabijgelegen varkenshouderij op het perceel Palkerdijk 100. Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State is alsnog een geuronderzoek uitgevoerd en is de tekst van de toelichting van het bestemmingsplan (paragraaf 5.8) aangepast. Het geuronderzoek is toegevoegd als bijlage (5) bij de plantoelichting.

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 2 april 2015 tot en met donderdag14 mei 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP17000-VG02

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP17000-/NL.IMRO.0268.BP17000-VG02

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn, kunnen in de periode van vrijdag 3 april 2015 tot en met donderdag 14 mei 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven