Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan De Uithof, Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan De Uithof wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder met ingang van 2 april tot en met 13 mei 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het stadsdeel Escamp van de gemeente Den Haag. De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: Nieuwe weg, de Lozerlaan, Erasmusweg, Poeldijkseweg, Adriana van Roonlaan (watergang achterzijde percelen Uithofslaan) en de Wennetjessloot.

Het doel van het bestemmingsplan De Uithof is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een nieuw juridisch-planologisch kader. De karakteristieke waarden van het gebied voor wat betreft het beeld, de bebouwing en functies blijven behouden. Het bestemmingsplan biedt de juridisch-planologische basis voor handhaving van de ruimtelijke situatie zoals die nu is, voor het beheer ervan in de toekomst.

De nog niet gerealiseerde mogelijkheid uit het voorgaande bestemmingsplan om langs de Uithofslaan woningen te bouwen en te vervangen is overgenomen. Naar aanleiding van een leggerwijziging is de waterkering ter hoogte van de Uithofslaan verlegd naar de Wennetjessloot. Verder wordt binnen de bestaande bebouwing van het (winter)sport en evenementencentrum De Uithof een kleinschalige hotelfunctie mogelijk gemaakt.

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 5097. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Voor dit bestemmingsplan wordt op maandag 20 april 2015 vanaf 18:30 uur tot 20:30 uur een inloopbijeenkomst gehouden in het sport- en evenementencentrum De Uithof, Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag.

Naar boven