Gedeputeerde Staten van Gelderland - aanvraag omgevingsvergunning –SUEZ Energie Nederland N.V. - Hollandiaweg 11 te Nijmegen - OLO 1706347
Logo Gelderland
KENNISGEVING ONTWERPBESLUIT
Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen aan GDF SUEZ Energie Nederland N.V. voor het oprichten en in werking nemen van een biomassacentrale op locatie Hollandiaweg 11 te Nijmegen. Deze biomassacentrale bestaat uit een 8 MWth Biomassagestookte Basislastketel (BLK) en een 20 MWth Warmtekrachtcentrale (WKK), inclusief de daarmee verband houdende ondersteunende diensten, waaronder
  • -
    de realisatie van een gebouw voor de opslag van biomassa,
  • -
    een ‘walking-floor systeem’ in het opslaggebouw,
  • -
    een nageschakeld rookgasreinigingssysteem bestaande uit een cycloon, een selectieve katalytisch reductie-installatie voor de omzetting van stikstofoxiden naar stikstof (SCR) en een doekenfilter welke is voorzien van een injectiesysteem van calciumcarbonaat en actief kool,
  • -
    twee schoorstenen op een hoogte van 28 meter voor de uitstoot van de gereinigde rookgassen.
De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z15.012353 en OLO-nummer 1706347.
Het verlenen van de omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:
  • A.
    WABO: het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, sub a Wabo);
  • B.
    WABO: het veranderen van een milieu-inrichting (artikel 2.1, lid 1, sub e2° Wabo) ;
  • C.
    WABO: het afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo).
Daarnaast wordt op verzoek van GDF SUEZ Energie Nederland N.V. de verleende omgevingsvergunning op 10 mei 2007 met betrekking tot de bijstook van de kolencentrale met biomassa ingetrokken (artikel 2.33, lid 2 sub b Wabo).
Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.
Voor onderdeel C nemen Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nijmegen een project afwijkingsbesluit (artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 Wabo).
Publicatie
Dit ontwerpbesluit wordt bekendgemaakt op de website van de gemeente Nijmegen http://bekendmakingen.nijmegen.nl/ en van de provincie Gelderland http://www.gelderland.nl/bekendmakingen.nl. Daarnaast vindt publicatie plaats bij de gemeente Overbetuwe en bij de gemeente Beuningen op de wijze die gebruikelijk is bij deze gemeenten.
Tevens wordt het ontwerpbesluit bekendgemaakt in de Staatscourant.
Mogelijkheid van inzien
Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage:
- bij de gemeentelijke Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75, Nijmegen, geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op donderdag van 9.00 - 20.00 uur.
- bij de provincie Gelderland; om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024 751 77 00.
De eerste dag van de ter inzage legging is 27 maart 2015.
Zienswijzen
Gedurende de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Ingediende zienswijzen worden met het uiteindelijke besluit en de bijbehorende stukken ter inzage gelegd.
Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen, of aan wabo@odrn.nl, onder vermelding van het OLO-nummer dat op de eerste bladzijde van het ontwerpbesluit staat vermeld. Voor een mondelinge zienswijze of toelichting over het ontwerpbesluit kan contact worden opgenomen met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, telefoonnummer (024) 751 77 00.
 
Beroep tegen het uiteindelijke besluit kan alleen worden ingediend, als er een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbend is bij het uiteindelijke besluit is.
 
Naar boven