Logo De Wolden
Geactualiseerde beleidsregel tijdelijke bewoning recreatiewoningen, De Wolden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de beleidsregel voor tijdelijke bewoning van recreatiewoningen is geactualiseerd.

Bewoning van recreatiewoningen is strijdig met geldende bestemmingsplannen en beheersverordeningen. Eigenaren en/of bewoners die beschikken over een gedoogbeschikking mogen ondanks de strijdigheid in een recreatiewoning wonen.

Daarnaast zijn er situaties denkbaar waarbij tijdelijke bewoning van een recreatiewoning geoorloofd kan zijn. De beleidsregel hiervoor is geactualiseerd.

Tijdelijke bewoning van recreatiewoningen is alleen mogelijk indien er sprake is van bijzondere omstandigheden. Tot de bijzondere omstandigheden behoren:

  • Overbrugging in verband met verhuizing dan wel de bouw van een huis;

  • Echtscheiding of andere relatieproblemen waarbij het sterk gewenst is dat iemand zijn/haar hoofdverblijf tijdelijk verplaatst;

  • Calamiteit op het oorspronkelijke adres (brand, faillissement, schuldsanering);

  • Andere bijzondere te toetsen omstandigheden.

Indien bewijs van één van bovenstaande situaties kan worden overlegd, kan het college van burgemeester en wethouders een tijdelijke omgevingsvergunning verlenen voor maximaal 2 jaar. In specifieke situaties is het college bevoegd hiervan af te wijken.

Tegen deze geactualiseerde beleidsregel zijn geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden.

Zuidwolde, 1 april 2015

Burgemeester en wethouders De Wolden

Naar boven