Logo Beverwijk
Vaststelling beheersverordening Wijkertoren-Overbos, Beverwijk

NL.IMRO.0375.BVWijkertOverbos-VG01

Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 maart 2015 een beheersverordening, als bedoeld in artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening, voor het gebied Wijkertoren-Overbos heeft vastgesteld. Met deze beheersverordening is een tijdelijk actueel juridisch-planologisch kader vastgesteld, totdat het plangebied zal opgaan in grotere bestemmingsplannen.

Het ‘plangebied’ (verordeningsgebied) betreft het woongebied ten noordoosten van het centrum globaal gelegen tussen bestemmingsplannen ‘Breestraat e.o.’ (2008), ‘Kuenenplein-Plantage’ (2013) en de beheersverordening ‘Marlo-Center-Oranjebuurt’ (2013) en wordt begrensd door de Schans, De Raep, Peperstraat, Jan Alsweg, Baanstraat, Arendsweg, Galgenweg, Raamveld, Alkmaarseweg, Overboslaan, Munnikenweg, Zweedselaan, Van Borsellestraat, Graaf Florislaan en Graaf Janstraat.

De beheersverordening treedt in de plaats van het bestemmingsplan Wijkertoren-Overbos (uit 2005) en regelt het beheer van het gebied overeenkomstig het bestaande gebruik. Naast het huidige gebruik is gedeeltelijk ook het planologisch toegestane gebruik uit het voorgaande bestemmingsplan overgenomen. Dit betekent behoud van de uitwisselbaarheid van bepaalde functies (zoals Wonen) voor de begane grond (eerste bouwlaag). In de Toelichting onder 6.3 wordt dit nader uitgelegd.

Er zijn voor het gebied geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien, anders dan een ontwikkeling ter plaatse van de Alkmaarseweg 136-140, welk perceel om die reden, gelet op de Wet ruimtelijke ordening, geen deel uitmaakt van het plangebied.

De beheersverordening geldt voor maximaal tien jaar. De komende jaren zal het plangebied echter al geleidelijk aan opgenomen worden in grotere plangebieden. De beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking.

Het instellen van beroep is wettelijk niet mogelijk gemaakt bij een beheersverordening.

De beheersverordening kan worden ingezien bij het bouwloket in het stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk en is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0375.BVWijkertOverbos-VG01) en als pdf-bestand op www.beverwijk.nl> beleid > onherroepelijke bestemmingsplannen.

Beverwijk, 1 april 2015

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven