Logo Reusel-De Mierden
Ontheffing Wet geluidhinder: bouwen woningen aan Koestraat 17-17a te Lage Mierde, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de te bouwen woningen aan de Koestraat 17 en 17a te Lage Mierde ontheffing te verlenen van de voorkeursgrenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Dit wordt veroorzaakt door het verkeer op de Koestraat. Het college is bevoegd om ontheffing te verlenen c.q. een hogere gevelbelasting toe te staan. In deze situatie bedraagt de maximale gevelbelasting ter plaatse 61 dB. Aan het besluit worden voorwaarden verbonden om te zorgen voor een binnenniveau van 33 dB.

Het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis van 31 maart tot en met 11 mei 2015. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken. U kunt het besluit ook digitaal raadplegen op de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Tijdens de ter inzage termijn kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze naar voren brengen. Dit kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk (geen e-mail): het college van burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • mondeling: na afspraak met Peter Stappaerts, telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres p.stappaerts@reuseldemierden.nl De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Peter Stappaerts. U bereikt hem op dinsdag of donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 of via e-mailadres p.stappaerts@reuseldemierden.nl.

Reusel, 27 maart 2015

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris (wnd.) J.H.J. Sanders

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven