Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 19 maart 2015, nr. 2015-0000158902, houdende wijziging van de Paspoortuitvoeringsregeling Caribische landen in verband met de verstrekking van reisdocumenten aan niet-ingezetenen door de burgemeesters van de gemeenten Breda en Venlo

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen 59 en 65, derde lid, van de Paspoortwet;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 81, onderdeel c, van de Paspoortuitvoeringsregeling Caribische landen wordt na ‘Bergeijk’ ingevoegd ‘, Breda’ en wordt ‘ of Oldambt’ vervangen door: , Oldambt of Venlo.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2015.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçao en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

De burgemeesters van de gemeenten Breda en Venlo worden bevoegd tot het afgeven van paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten aan Nederlanders die niet als ingezetene in de basisregistratie personen staan ingeschreven. Hiervoor wordt de Paspoortuitvoeringsregeling Caribische landen gewijzigd. De opsomming in artikel 81, onderdeel c, dient daarom te worden aangepast.

Beide gemeenten hebben aangegeven op 1 april 2015 te kunnen starten met de uitgifte van reisdocumenten aan Nederlanders die niet als ingezetene in de basisregistratie personen staan ingeschreven.

Deze groep personen is gebaat bij een spoedige inwerkingtreding van deze wijziging. Om die reden is besloten de benodigde wijzigingen van de paspoortuitvoeringsregelingen per die datum inwerking te laten treden.

Deze regeling treedt derhalve in werking op een vast verandermoment; er is echter geen termijn van twee maanden tussen publicatie en inwerkingtreding in acht genomen.

Deze afwijking van de systematiek van vaste verandermomenten is niet bezwaarlijk omdat de wijziging van deze regeling geen directe relevantie heeft voor bedrijven en instellingen en omdat een inwerkingtreding per 1 april 2015 voor de overige paspoortuitgevende instanties geen problemen oplevert omdat deze wijziging voor hen niet tot nieuwe werkzaamheden leidt.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven