Logo Zuidplas
Vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidplas West Zevenhuizen-Zuid 2’ te Zevenhuizen, Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 10 maart 2015 het bestemmingsplan ‘Zuidplas West Zevenhuizen-Zuid 2’ te Zevenhuizen heeft vastgesteld.

Ligging

Het plangebied is gelegen te Zevenhuizen aan de Koning Willem-Alexanderlaan, direct ten zuidoosten van het bedrijventerrein Nijverheidscentrum en grenst direct aan het woningbouwontwikkelingsgebied Zevenhuizen-Zuid.

Inhoud plan

Voor het perceel met kavelnummer E 847 gold nog altijd bestemmingsplan Landelijk Gebied 1990 Zevenhuizen, terwijl het onderdeel uitmaakt van de toekomstige wijk Zevenhuizen-Zuid. Nu is er een globaal plan met uitwerkingsplicht voor woningbouw opgesteld, waarbij het bestaande woonhuis Zuidplasweg 7a conserverend is bestemd. Het plan bevat ook een wijzigingsbevoegdheid om, wanneer dit noodzakelijk blijkt, de groenbestemming te wijzigen in een verkeersbestemming. Dit met het doel om de Koning Willem-Alexanderlaan iets haakser op de toekomstige rotonde op de Zuidplasweg te kunnen laten aansluiten.

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 26 maart 2015 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeenteraadhuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpZuidplasWestZZ2-Va01). U kunt de stukken ook als pdf-bestand inzien op de gemeentelijke website (www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen).

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift betaalt u griffierecht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven