Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Benoordenhout – Prinses Julianakazerne en Bunker van Ouwenlaan, Den Haag

Ontwerp

Het ontwerpbestemmingsplan Benoordenhout – Prinses Julianakazerne en Bunker van Ouwenlaan wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 27 maart tot en met 7 mei 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied betreft enerzijds het terrein van de Prinses Julianakazerne. Dat wordt aan de westzijde begrensd door de Thérèse Schwartzestraat, aan de noord- en oostzijde door de grens met de gemeente Wassenaar en aan de zuidzijde door de groenstrook en Floris Arntzeniusplein. Anderzijds betreft het plangebied de bunker gelegen in de Bosjes van Zanen aan de Van Ouwenlaan.

Het doel van het bestemmingsplan is om een actueel juridisch-planologisch kader te bieden waarmee een goed beheer van het plangebied mogelijk wordt. De bestaande situatie vormt daarbij het vertrekpunt. De karakteristieke waarden op het gebied van beeld, bebouwing en functies worden behouden. Het bestemmingsplan biedt de basis voor handhaving van de ruimtelijke situatie zoals die nu is en voor het beheer ervan in de toekomst. Mogelijk dat het in de toekomst wenselijk is de gebouwen een andere invulling te geven. Vooralsnog is dit niet aan de orde.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-752 8588. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 13 april 2015 van 17:00 uur tot 19:00 uur wordt voor het ontwerpbestemmingsplan in het Stadhuis, Spui 70, kamer A04.02, alhier, een inloopbijeenkomst gehouden.

Naar boven