Logo Dongeradeel
Terinzagelegging ontwerpwijzigingsplan Súd Ie, Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel delen mee de bekendmaking van het ontwerpwijzigingsplan Súd Ie. Het wijzigingsplan ligt met ingang van 26 maart 2015 tot en met 6 mei 2015 (6 weken) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (balie Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie van dit wijzigingsplan en aanvullende informatie te raadplegen via de gemeentelijke website op www.dongeradeel.nl > Wonen, Verkeer & Veiligheid > Bestemmingsplannen > wijzigingsplan Súd Ie. Ook is het wijzigingsplan te raadplegen via de landelijke website: ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het wijzigingsplan Súd Ie is NL.IMRO.0058.141004-ON01.

Aanleiding en doel

Voor de ontwikkeling van het vaarrecreatienetwerk tussen Dokkum en het Lauwersmeergebied werken de gemeente Dongeradeel, Wetterskip Fryslân en de provincie Fryslân samen.

Het project Súd Ie en Wetterfront beoogt het herstel en de opwaardering van de Súd Ie als slenk en vaarweg tussen Dokkum en Ezumazijl (nabij het Lauwersmeer) voor kleine motorboten (DM-klasse). Daarvoor is het programma Súd Ie – Wetterfront Dokkum (1ste fase) opgesteld met een integrale aanpak. Naast de opwaardering van de vaarroute gaat het om de ecologische versterking (met de ontwikkeling van natuurvriendelijke oevers, de realisering van vispassages en paai- en opgroeigebieden voor vis), waterhuishoudkundige verbeteringen en de aanleg van recreatieve voorzieningen.

Het project wordt in twee inrichtingsplannen uitgewerkt:

  • Deelgebied 1: Súd Ie door Dokkum (Oosterverlaatsluis – oostelijke stadsrand);

  • Deelgebied 2: Súd Ie door het buitengebied (oostelijke stadsrand-Ezumazijl/Lauwersmeergebied).

Inmiddels is de planvorming voor deelgebied 2 zodanig gevorderd dat daarvoor een inrichtingsplan is opgesteld. Voor deelgebied 1 is meer tijd nodig en worden de vervolgstappen later dit jaar verwacht. Daarvoor wordt een apart bestemmingsplan opgesteld.

Voor de realisatie van het project Súd Ie voor deelgebied 2 is in het bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om enkele planologische veranderingen door te voeren.

Inmiddels is het wijzigingsplan voor het project Súd Ie gereed om in procedure te brengen.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kunt u ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan Súd Ie schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer (0519) 298734.

Naar boven