Logo Lansingerland
Vooraankondiging nieuw bestemmingsplan Hoeksekade 152, Bergschenhoek, Lansingerland

Er zal een nieuw bestemmingsplan met de naam “Hoeksekade 152” worden opgesteld met als identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0162. Burgemeester en wethouders van Lansingerland geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van dit voornemen.

Het plangebied ligt ten zuidoosten van de kern Bergschenhoek aan de Hoeksekade. Ten zuidoosten van het plangebied ligt het recreatiegebied Hoge en Lage Bergse Bos. Ten noorden van het plangebied zijn enkele kassen gesitueerd. Het plangebied betreft het perceel Hoeksekade 152 en de gronden ten oosten van de bebouwing van het perceel Hoeksekade 150. Met het bestemmingsplan wordt beoogd de bestemming van de woning te wijzigen van ‘Bedrijfswoning’ naar een ‘Wonen’ bestemming. Het geldende bestemmingsplan “Hoekse Park” staat dit niet toe. In verband hiermee wordt deze herziening in procedure gebracht.

Er worden geen stukken ter inzage gelegd over dit voornemen. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen of adviezen in te dienen. Via de website van de gemeente en de Staatscourant houden wij u op de hoogte van de verdere procedure van bovenstaand bestemmingsplan. Het daadwerkelijk starten van het bestemmingsplantraject zal naar verwachting in het 2e kwartaal van 2015 plaatsvinden.

Naar boven