Logo Oldebroek
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere waarden ‘Buitengebied, Duivendansweg 18’, Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied, Duivendansweg 18" met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van 25 maart 2015 ter inzage ligt.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 110c, eerste lid van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbesluit Hogere waarden voor het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Duivendansweg 18”, met ingang van 25 maart 2015 ter inzage ligt.

Doel van het plan

Het plan voorziet in het wijzigen van een agrarisch bouwperceel met zorgboerderij in de bestemmingen Wonen, Gemengd (voor wonen en zorgboerderij) en Agrarisch. De bestemmingen van de gronden worden daarmee in overeenstemming gebracht met het feitelijk gebruik. Voorts houdt het plan er rekening mee dat de bestaande gedateerde woning Duivendansweg 18B na de planprocedure vervangen kan worden door een nieuwe woning. Voor een verdere toelichting wordt verwezen naar het ontwerpbestemmingsplan.

Op grond van de Wet Geluidhinder mag het wegverkeersgeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woning aan de Duivendansweg 18B in het bestemmingsplan “Buitengebied, Duivendansweg 18” bedraagt echter maximaal 53 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor de bedoelde woning een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 53 decibel.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 25 maart 2015 gedurende zes weken voor een ieder analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0269.BG135-ON01. De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” gemeente Oldebroek. Op http://www.oldebroek.nl kan het plan in PDF worden geraadpleegd.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek.

Zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarden

Gedurende de eerder genoemde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek kenbaar maken.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de eenheid Dienstverlening, telefoonnummer: 14 0525.

24 maart 2015.

Het college van de gemeente Oldebroek,

Naar boven